tiistai 9. kesäkuuta 2009

Väärin äänestetty.

Alkaa jo ihan oikeasti ottamaan pannuun tämä suomalainen "puolueeton media". Sunnuntain eurovaalilähetys oli kyllä jo pohjanoteeraus, vai oletteko joskus kuulleet toimittajan tenttaavan juuri yli 130 000 ääntä kuitanneelta ehdokkaalta, että mahtaakohan tämä nyt ihan oikeasti osata sen homman, johon hänet on valittu? Samaan aikaan kun n. 16 800 ääntä saaneen ruotsinkielisen ilmaisjakelulehden päätoimittajan kykyjä ei epäillä alkuunkaan, saati 37 700 ääntä saaneen 27-vuotiaan lehdistösihteeripimun.

Lähinnä spurgua muistuttava juoppo selitti RKP:n puolesta, että nyt on "puntit tasan" Perussuomalaisten kanssa?! WTF? Onko se ryypännyt näkönsä vai järkensä, jos 162 500 ääntä näyttää olevan ihan tasoissa 94 400 äänen kanssa? RKP:n ehdokas meni käsittämättömän vaalimatematiikan turvin parlamenttiin 16 800 äänellä ja se on ilmeisesti ihan samalla viivalla Soinin 130 000 äänen kanssa. Ei mitään eroa kannatuksessa -hei, älkää nyt viitsikö, JUMALAUTA! Avatkaa jo silmänne, jos haluatte olla mukana vielä seuraavallakin kierroksella.

Vasemmistopopulisti kitisi katkerana, että oikeistopopulistit kahmivat heidän äänensä. Aika väsynyttä. Kommunismi on ihan kiva aate, mutta sitä on nyt parissakin yhteiskunnallisessa kokeilussa testattu ja ei tunnu toimivan. Kannattaisiko keksiä jotakin, mikä on tältä vuosituhannelta jos haluaa olla geimeissä mukana?

Populismi on minusta muuten aika kiehtova sana: Populismi (lat. populus, kansa) tarkoittaa kansansuosioon varsinkin kansankiihotuksellisin keinoin tähtäävä poliittista toimintaa (Wikipedia).

Perussuomalaisia ja varsinkin Soinia on syytetty aina ja iänkaiken populismista (sillä oletuksella, että se on jotenkin paha asia, se populismi). Minusta Persujen toiminta vaikuttaa lähinnä siltä, että he ottavat rehellisesti kantaa asioihin, joihin kansa haluaa kantaa otettavan. Kansalla on ongelma ja se vaatii poliitikoilta ratkaisua, poliitikot vastaavat, että: "Ehdottomasti EHKÄ, tai sitten ei tai kyllä" Persut vastaavat, että: "Olette oikeassa, asiaan pitää saada muutos -nytpä tehdäänkin näin..."

Kolmelta isolta tulee mielipiteitä vain silloin kun pitää nostaa veroja (niin on ihan pakko tehdä), nostaa eläkeikää (nyt ei ihan oikeasti selvitä mitenkään muuten), alueellistaa (mun äänestäjien Kälviällä tarvii saada duunia ja niiden tavii saada just sun duuni), lisätä valtion laitosten tuottavuutta (ei ne laiskat paskat siellä valtion suojatyöpaikassa oikeesti mitään tee kuitenkaan, niistä joutaa puolet mäjelle), kaventaa ihmisten perusoikeuksia (LexNokia), suojella rikoksia tekeviä kavereita (lähdesuojan kaventaminen), suojella kavereiden rahoja (nyt ei saa elvyttävää toimintaa verottaa, vaan työtä pitää verottaa), saada maahan ihan omia mellakoita, kunnollista terrorismia ja oma sharia-tuomioistuin (kaikkien turvapaikkaa hakevien piruparkojen pitää saada tulla tänne, eikä niitä saa enää rasittaa millään viranomaisselvityksillä tai valvonnalla, kyllä kaikki ihmiset pohjimmiltaan on hyviä) ja niin edelleen. Silloin kun noista jutuista on kyse, niin kyllä silloin ollaan yhtä mieltä -lähes liikuttavuuteen asti. Ihan eri juttu, mitä kansa on mieltä -yhtään mistään. Jos joku yrittää esittää jotain vasta-argumentteja ja mahdollisesti kyseenalaistaa tuota liikuttavaa samanmielisyyttä, niin se on tietenkin vain populismia ja siksipä lapsellista. Mikäli kansa menee siihen retkuun, että lähtee mukaan tuohon kansankiihotukseen -tuohon populismiin- niin se tietenkin vain "protestoi" ja kiukuttelee.

Meillä on liikaa vahvoja naisia puolueessa -siksi ne äänestää Persuja, ne on rasisteja -siksi ne äänestää Soinia, ne haluaa raiskata kaikki vihreiden kansanedustajanaiset -siksi ne äänestää Sampo Terhoa, kuten Halla-Aho määräsi, ne haluaa vapaan aseenkanto-oikeuden -siksi ne äänestää populisteja, ne rinnastaa homot ja koirat -siksi ne äänestää äärioikeistoa, ne haluaa poliisivaltion -siksi ne äänestää Perussuomalaisia. Ja mitähän syitä nyt vielä keksittäisiin? Ai niin, on lama -lama-aikana ääriliikkeet aina voimistuu. Ei sillä mitään tekemistä voi olla sen kanssa, että yksikään vanhoista puolueista ei ota mitään kantaa niihin ongelmiin, joita ihmiset ympärillään näkevät/kokevat. Mikäli kansa ymmärtäisi syvällisesti oman (ja Isänmaansa) etunsa, niin se ei ikinä äänestäisi muita kuin kokoomusta tai ehkä keskustaa.

Ihmettelen vain, miten joku uutisia tai politiikkaa työkseen tekevä voi olla niin pohjattoman typerä, että esittää ihan vakavalla naamalla, että vapaassa demokratiassa yleensä voisi äänestää jotenkin väärin. Perkele kun sylettää tuollainen typeryys ja ylimielisyys.

Ei kommentteja: